A szülők világnapja (Global Day of Parents)

A szülők világnapjaNézd meg, hogy mikor van A szülők világnapja! Melyik szervezet nyilvánította ünnepnappá? Mit tudsz egyáltalán erről a napról, ami bekerült a Világnapok listája júniusi listájába?

Mikor van A szülők világnapja?

A szülők világnapja minden évben június 1-én van. Tudj meg többet, olvass tovább!

Mióta tartjuk A szülők világnapját?

Az ENSZ nyilvánította a szülők világnapjának 2012-ben ezt a napot, Global Day of Parents néven. A cél ezzel az volt, hogy ezen a napon mindenki szeretettel és hálával gondoljon szüleire, akiknek az életét köszönheti.

Hogyan ünnepeljük ezt a napot?

Ezt a napot megünnepelhetnénk egy közös vacsorával, egy szál virággal, vagy csak úgy, hogy meglátogatjuk rég nem látott szüleinket.

Ne felejtsd el kimutatni szeretetedet és háládat szüleid irányába! Azt a szeretetet és gondoskodást, amit tőlük kapsz egy életen át soha nem fogod tudni meghálálni. De legalább próbáld meg!

A szülők megérdemlik hogy az év egy napja csakis róluk szóljon.

De van egy másik nap is, amikor – bármely távol is vagytok egymástól – biztosan eszedbe jutnak a szüleid. Ez nem más, mint a Szenteste, amikor – ha egy mód van rá – összegyűlik a család. Te is ajándékkal készülsz a szüleidnek, és ők is meglepnek majd valamivel.

És ez így van rendjén.

Van-e védőszentje a szülők világnapjának?

A szülőknek érdekes módon nincs védőszentje. Habár Szent Anna nyugodtan annak tekinthető, mivel a várandósok, édesanyák, házaspárok és egyben a nagyszülők védőszentje is.

Kapcsolódó nevezetes napok

A szülők napjához kapcsolható nevezetes napok:

A szülők napja lehetőség minden gyermeknek arra, hogy értékelje szülei egész életükön át tartó szeretetét és fáradhatatlan munkáját.

Scroll to top