A szülők világnapja (Global Day of Parents)

A szülők világnapjaNézd meg, hogy mikor van A szülők világnapja! Melyik szervezet nyilvánította ünnepnappá? Mit tudsz egyáltalán erről a napról, ami bekerült a Világnapok listája júniusi listájába?

Mikor van A szülők világnapja?

A szülők világnapja minden évben június 1-én van. Tudj meg többet, olvass tovább!

Mióta tartjuk A szülők világnapját?

Az ENSZ nyilvánította a szülők világnapjának 2012-ben ezt a napot, Global Day of Parents néven. A cél ezzel az volt, hogy ezen a napon mindenki szeretettel és hálával gondoljon szüleire, akiknek az életét köszönheti.

Hogyan ünnepeljük ezt a napot?

Ezt a napot megünnepelhetnénk egy közös vacsorával, egy szál virággal, vagy csak úgy, hogy meglátogatjuk rég nem látott szüleinket.

Ne felejtsd el kimutatni szeretetedet és háládat szüleid irányába! Azt a szeretetet és gondoskodást, amit tőlük kapsz egy életen át soha nem fogod tudni meghálálni. De legalább próbáld meg!

A szülők megérdemlik hogy az év egy napja csakis róluk szóljon.

Van-e védőszentje?

A szülőknek érdekes módon nincs védőszentje. Habár Szent Anna nyugodtan annak tekinthető, mivel a várandósok, édesanyák, házaspárok és egyben a nagyszülők védőszentje is.

Kapcsolódó nevezetes napok

A szülők napjához kapcsolható nevezetes napok:

A szülők napja lehetőség minden gyermeknek arra, hogy értékelje szülei egész életükön át tartó szeretetét és fáradhatatlan munkáját.

Ez teszik, ezt megosztom...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Scroll to top