Farsang 2024

Mikor van a farsangi időszak 2024-ben? A farsang hossza változó, ám a kezdete mindig vízkeresztre esik. Arra a napra, amikor leszedjük a karácsonyfát. Nézd meg hogyan számoljuk ki a farsang időszakát! De ha nem akarsz számolgatni, itt megnézheted a pontos dátumot is!

A farsangi időszak 2024-ben, pontos időpontok

Mikor van farsang 2024-ben? A farsangi időszak.

Hogy is van ez? Minden évben ugyan akkor kezdődik a farsangi időszak de mindig máskor van vége? Pontosan így van! Mert a farsang utolsó dátuma egy mozgó (vándorló) egyházi ünnep, a hamvazószerda.

Hamvazószerda 2024-ben más napra esik mint az előző években, mivel az időpontja attól függ, mikor van húsvétvasárnap. (Ekkor van Húsvét 2024-ben). Hamvazószerda napja tehát mozgó ünnep!

A farsangi időszak kezdő dátuma állandó, nem változik, minden évben január 6-án Vízkereszt napján van. A hagyományok szerint ekkor szedjük le a karácsonyfát és ettől a naptól számoljuk farsang időszakát és a hamvazószerdával zárjuk.

Farsang dátumai

2024-ben a farsangi időszak január 6-tól 2024 február 14-ig tart. Hogy hány nap van 2024-ben a Farsangi időszak kezdetéig? A linkre kattintva meg tudod nézni!

Scroll to top