A 2024/25-ös tanév rendje: iskolai szünetek, tanév eleje és vége

A 2024/2025-ös tanév rendje: iskolai szünetek, tanév eleje és vége
Mikor van az első és az utolsó tanítási nap? ÉS az iskolai szünetek? Itt kiderül!

Az új tanév közeledtével minden diák és szülő számára fontos, hogy tisztában legyenek a legfontosabb dátumokkal és iskolai szünetekkel. Az alábbiakban bemutatjuk a 2024/2025-ös tanév legfontosabb időpontjait és a szünetek időszakát.

Fontos, hogy ez egyelőre még csak tervezet, amint a végleges rendelet megjelenik, frissítjük az összefoglalót!

A 2024/25-ös tanév rendje, az első tanítási nap

Az első tanítási nap 2024. szeptember 2-án, hétfőn lesz, ekkor kezdődik a tanév. Ez az időpont minden iskolatípusra érvényes, és a tanév hivatalosan ezen a napon veszi kezdetét. Gondolom a szülők erre a dátumra már minden szükséges tanszer és felszerelés beszerzésén túl vannak. Vagy csak azt hiszik…

Utolsó tanítási nap

Az utolsó tanítási nap 2025. június 20-án, pénteken lesz. Ezen a napon zárul a tanév az általános iskolák, gimnáziumok, szakgimnáziumok és szakiskolák számára egyaránt.

Iskolai szünetek

Az iskolai szünetek pontos időpontjai szintén fontosak, hogy a családok előre tervezhessék pihenésüket és egyéb programjaikat. Íme a 2024/2025-ös tanév főbb szüneteinek dátumai:

Őszi szünet:

  • Utolsó tanítási nap: 2024. október 25. (péntek)
  • Első tanítási nap: 2024. november 4. (hétfő)

Éppen beleesik Halloween napja, lehet bulizni, beköszönni házakhoz, hogy “csokit vagy csalunk”….

Téli szünet:

  • Utolsó tanítási nap: 2024. december 20. (péntek)
  • Első tanítási nap: 2025. január 6. (hétfő)

Az ünnepi időszak. Advent, Karácsony és Szilveszter.

Tavaszi szünet:

  • Utolsó tanítási nap: 2025. április 16. (szerda)
  • Első tanítási nap: 2025. április 28. (hétfő)

Tanév vége

A tanév hivatalos befejezése 2025. június 20-án lesz. Az iskolák ezen a napon zárják le a tanévet, és ezt követően kezdődhet meg a nyári szünet, ami minden diák számára a pihenés és feltöltődés ideje​​.

Emlékszel rá, hogy júniusban van Pedagógusnap? Ne felejtsd el köszönteni tanáraid, oktatóid, nevelőid!

Különleges szabályok

Az iskola utolsó, befejező évfolyamán, valamint a szakgimnázium tizenkettedik évfolyamán az utolsó tanítási nap a középfokú iskolákban 2025. április 30. (szerda), míg a két évfolyamos részszakmára való felkészítést folytató szakiskolákban 2025. május 30. (péntek)

Az iskoláknak lehetőségük van a meghatározott szünetek mellett más időpontokban is szüneteket adni a tanulóknak, amennyiben ezt a szükséges feltételek megteremtésével biztosítják. A nemzetiségi oktatásban részt vevő iskolák eltérhetnek a meghatározott időpontoktól, figyelembe véve a nemzetiségi hagyományokat.

Ez a 2024/25-ös tanév rendje lehetőséget ad a diákoknak és családjaiknak arra, hogy előre tervezhessék az iskolai és a szünidős programokat. Ne felejtsétek el feljegyezni ezeket a dátumokat a naptáratokba!

Forrás: Rendelet tervezet

Scroll to top