A csók világnapja

Csók világnapja
Mikor van a csók világnapja? Olvass tovább és más érdekességek mellett ezt is megtudhatod!

Annyi mindennek van világnapja, miért épp a csóknak ne lenne? Mit tudsz egyáltalán erről a napról, ami bekerült a Világnapok listája júliusi listájába?

Először is tisztázzuk: mi az a csók? Nem más, mint az ajkak összeérintése valamivel. (Kivéve az eszkimó csók, ahol az orrukat dörzsölik össze a párok). Ha a partnerek ajka érintkezik az az igazi, de adhatsz csókot máshova is…

Az alábbi összeállításban megtudhatod, hogy mikor van a csók világnapja és pár egyéb érdekességet is..

Mikor van a csók világnapja?

A csók világnapja minden évben július 6-án van. A mai napig rejtély számunkra, hogy miért pont ezen a napon van a csókolózás világnapja és hogy ki kezdeményezte ezt egyáltalán?

A csók elsősorban a szerelem jelképe, nem is nagyon jut más hirtelen az eszünkbe, pedig a világ legismertebb csókjának semmi köze a szerelemhez.

Júdás csókja

A bibliai története mindenki ismeri: Júdás Jézus tanítványa volt és 30 ezüstpénzért képes volt elárulni mesterét. Az árulás módja? Júdás csókkal köszöntötte tanítóját, így mutatván meg a római katonáknak, hogy a Getszemáni kertben összegyűlt emberek között melyik Jézus.

Szabad a csók a csók világnapján?

Mr. Bean csókol
Mr. Bean eléggé bizonytalan, hogy megcsókolhatja-e a lányt. (Forrás: giphy.com)

Csókolózni mindig szabad, kivéve, ha valamilyen betegséggel küzdesz. Ilyenkor jobb, ha másképp fejezed ki a szerelmedet a kedvesed felé, és nem kezdeményezel csókot!

Egyébként a csóknak jó hatása van az egészségünkre. Csókolózás közben baktériumokat, vírusokat kaphatunk a partnerünktől, melyek ellen a szervezetünk megtanul védekezni. Természetesen senkinek sem ez jár a fejében, amikor megcsókolja partnerét.

Csókolózás világrekordja

Te meddig lennél képes csókolózni? Nem az a kérdés, hogy meddig esik jól – mert bizony egy világrekord felállításánál biztosra veszem, hogy egy bizonyos idő után már nem esik jól a csók.

Az interneten egy ötven óra, 25 perc hosszúságú csókot találtam. Nyilvánvaló, hogy a csóka alatt még a WC-re is együtt kellett elmennie a párnak…

Mi az a Filematológia?

A csók világnapján tudd meg: Filematológia = a csók tudománya

Ha a csókolózásról beszélek, meg kell említenem, hogy ennek is van egy tudománya, mely a csókot kutatja és ez nem más, mint a filematológia.

 

A csók világnapja alkalmából ebben az összeállításban olvashattál a leghíresebb csókról, a csókolózás világrekordjáról és megtudhattad mi a csókolózás tudományának neve. Ha tetszett az összeállítás, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon az ismerőseiddel!

Scroll to top