Ünnepek, munkaszüneti napok Ausztriában

Ünnepek, munkaszüneti napok Ausztriában
Ausztria, Bécs, a Schönbrunni kastély parkja

Tudod mikor vannak ünnepek, munkaszüneti napok Ausztriában 2024. évben? Összegyűjtöttük a nemzeti ünnepeket, ünnepnapokat, állami ünnepeket ebben az Európai országban.

Ausztria, a festői Alpok hegyei és gazdag történelmi öröksége által ismert közép-európai ország, számos ünnepet és fesztivált tartogat az érdeklődők számára. Az osztrák ünnepek a mélyen gyökerező kulturális hagyományok és a modern élet örömeinek keverékei, amelyek az év minden szakaszában különleges élményeket kínálnak. Ezek az ünnepek nemcsak a helyiek számára fontosak, hanem turisták ezreit vonzzák, akik szeretnék megtapasztalni az osztrák vendégszeretetet és a különleges eseményeket.

Az alábbiakban bemutatjuk azokat az ünnepeket, amelyek Ausztria történelmének, vallásának és kultúrájának különleges pillanatait örökítik meg, és betekintést nyújtunk azokba a szokásokba és hagyományokba, amelyek generációkon keresztül öröklődtek tovább. Fedezd fel velünk az osztrák ünnepek világát, és merülj el egy ország sokszínű és gazdag kulturális palettájában!

Ünnepek, munkaszüneti napok Ausztriában 2024

Dátumhoz nem köthető ünnepek (mozgó ünnepek)

 • Húsvét – A keresztény világ egyik legnagyobb ünnepe, Jézus feltámadásának napja.
 • Húsvéthétfő – A húsvét utáni hétfő, amely szintén ünnepnap.
 • Mennyei Királynő ünnepe (minden évben május 1-jét követő 7. vasárnap) – A katolikus egyház ünnepe, amelyet Ausztriában is megünnepelnek.
 • Pünkösd – A Szentlélek eljövetelének ünnepe, a húsvét utáni ötvenedik nap.
 • Pünkösdhétfő – Pünkösd második napja, amely munkaszüneti nap.
 • Úrnapja – A katolikus egyház ünnepe, Jézus Krisztus testének és vérének ünnepe, amelyet a húsvét utáni második csütörtökön ünnepelnek.

A mozgó ünnep olyan ünnepnap, amelynek dátuma évről évre változik, és általában vallási eseményekhez kötődik. Ezek az ünnepek a holdnaptár vagy más vallási számítások alapján kerülnek meghatározásra, például a húsvét, amely a tavaszi napéjegyenlőség utáni első holdtölte utáni vasárnapra esik.

Dátumhoz Kapcsolódó Ünnepek

 • Január 1. – Újév – Az év első napja, amelyet világszerte ünnepelnek.
 • Január 6. – Vízkereszt – A karácsonyi ünnepkör zárónapja, amely Jézus megkeresztelkedésének ünnepe.
 • Május 1. – A munka ünnepe – A munkavállalók nemzetközi ünnepe, amelyet sok országban megünnepelnek.
 • Augusztus 15. – Nagyboldogasszony – Mária mennybevételének ünnepe, amely fontos katolikus ünnep.
 • Október 26. – Nemzeti ünnep – Ausztria függetlenségének napja, amelyet 1955 óta ünnepelnek.
 • November 1. – Mindenszentek – A katolikus egyház ünnepe, amelyen a szentekre emlékeznek.
 • December 8. – Szeplőtelen Fogantatás – Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe.
 • December 25. – Karácsony – Jézus Krisztus születésének ünnepe, a keresztény világ egyik legfontosabb ünnepe.
 • December 26. – Karácsony másnapja – Szent István vértanú ünnepe, amelyet sok helyen ünnepelnek.

Ausztria: sokszínű ünnepi időszakok 2024-ben is

Az osztrák ünnepek sokszínűsége és gazdagsága igazán lenyűgöző. Minden egyes ünnep alkalmával Ausztria lakói újra és újra megélhetik történelmük és kultúrájuk legfontosabb elemeit, miközben a modern világ nyújtotta lehetőségeket is élvezhetik. Az ünnepi időszakok alatt az utcák és terek megtelnek élettel, zenével, tánccal és nevetéssel, ami különleges atmoszférát teremt az egész országban.

Ezek az ünnepek kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy a látogatók mélyebb betekintést nyerjenek az osztrák életstílusba és hagyományokba. Legyen szó a tavaszi Húsvéti vásárokról, a nyári Pünkösdi fesztiválokról, az őszi Nemzeti ünnep megemlékezéseiről vagy a téli Karácsonyi vásárokról, minden esemény különleges élményt nyújt. Az osztrákok számára ezek az alkalmak nem csupán pihenést és szórakozást jelentenek, hanem a közösség megerősítését, a családi kötelékek ápolását és a kulturális örökség továbbadását is szolgálják.

Az ünnepek változatos programjai, a hagyományos ételek és italok, valamint a vendégszeretet mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek újra és újra visszatérjenek Ausztriába. Akár helyi lakos, akár turista, az osztrák ünnepekben mindenki megtalálja a számára legkedvesebb pillanatokat. Egy dolog biztos: Ausztriában ünnepelni mindig különleges élmény, amelyet érdemes legalább egyszer az életben megtapasztalni.

Most már tudod, mikor vannak ünnepek, munkaszüneti napok Ausztriában 2024. évben. Összegyűjtöttük a nemzeti ünnepeket, ünnepnapokat, állami ünnepeket ebben az Európai országban. Ments el magadnak ezt az oldalt, ha később is tudni szeretnéd mikor vannak az ünnepek Ausztriában!

Scroll to top