A Karácsony története (Joulutarina) film

A karácsony története egy szívmelengető családi film, ami a sokszor elmesélt Télapó legendát hozza közelebb a csodákban már hinni nem tudó nézőkhöz is.

Az alábbiakban röviden összefoglalom a film tartalmát és megnézheted az előzetesét is.

A karácsony története film tartalma

Sok száz évvel ezelőtt, Lappföldön, a 7 éves Nikolas szülei és testvére egy tragikus balesetben meghalnak. Az árván maradt fiú így senkire nem számíthatna, de a falubeliek megsajnálják, és elhatározzák, hogy szűkős lehetőségeik ellenére felnevelik őt, úgy hogy minden család befogadja egy évre.

Nikolas, amellett hogy jól viselkedik és szorgalmasan tanul, hálából apja bicskájával apró ajándékokat készít a többi gyereknek, amit karácsony este rak le a házaik elé.

Amikor a fiú a mogorva asztaloshoz, Isakkihoz kerül, mégis úgy tűnik, hogy ismét rosszra fordul a sorsa.

Hamarosan azonban kiderül, hogy a zord külső mögött érző szív rejtőzik, és Isakki úgy dönt, segít Nikolasnak a hagyományos ajándékosztásban…

A karácsony története film előzetese

Eredeti cím: Joulutarina. Nemzetközi cím: Christmas Story

A megható film mellett ne feledkezzünk meg arról, hogy a karácsony története egy meglepő tényt is rejteget. Erről a linkre kattintva bővebben olvashatsz.

Szerintem A karácsony története film olyan alkotás, melyet minden évben érdemes megnézni december 24-e környékén. Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, had ismerjék meg a barátaid is!

Scroll to top