Az anyatejjel szoptatás világnapja

Szoptatás világnapjaA szoptatás világnapja – pontosabban az anyatejjel táplálás világnapja – egy fontos dologra hívja fel a figyelmet: egyre több az olyan csecsemő, aki nem jut anyatejhez. Annyi mindennek van világnapja, miért épp az anyatejjel szoptatásnak ne lenne?

Mit tudsz egyáltalán erről a napról, ami bekerült a Világnapok listája augusztusi összeállításába?

Gondolom nem kell hosszasan ecsetelnem, miért fontos az anyatejjel táplálás, elég egy mondat. Minden benne van, amire egy csecsemőnek az egészséges fejlődéshez szüksége van.

Az alábbi összeállításban megtudhatod, hogy mikor van az anyatejjel szoptatás világnapja és pár egyéb érdekességet is..

Mikor van a szoptatás világnapja?

A szoptatás világnapja 1992 óta minden évben augusztus 1-én van. A kezdeményezés a WHO (Egészségügyi Világszervezet) és az UNICEF nevéhez fűződik.

A Világnaphoz Magyarország 1993-ban csatlakozott. Azóta országszerte változatos programokkal és előadásokkal várják a szakemberek a kisgyermekes családokat ezen a napon. (És nem csak ezen a napon – lásd lejjebb!)

Mikor van a szoptatás világhete?

A szoptatás világnapján kezdődik az anyatejjel táplálás hete

A szoptatás világnapja augusztus első napja. Ám az anyatejes táplálással összefüggő rendezvények nem állnak, augusztus 1-je után még egy hétig tartanak, azaz ezen a nevezetes napon kezdődik a szoptatás világhete.

Ha tetszett a szoptatás világnapjáról szóló összeállításom, kérlek oszd meg barátaiddal a közösségi oldaladon, had ismerjék meg ők is!

Scroll to top