Mikor van Erzsébet névnap?

Tudod mikor van Erzsébet névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Erzsébet névnap dátumai

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a nevenapját!

Erzsébet névnap dátumai: július 04., július 08., augusztus 24., november 14., november 19., november 25.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Erzsébet névnap eredete

Az Erzsébet női név, amely a héber Eliseba névből származik. Jelentése: 1. Isten az én esküm, 2. Isten megesküdött, 3. Isten a teljesség 4. Isten a tökéletesség .

Híres Erzsébetek – Te hányat ismersz?

  • Erzsébet királyné (Sissi), Ferenc József felesége
  • Báthory Erzsébet – Az erdélyi Báthory családból származó nemes hölgy, akit több gyilkosság és kínzás vádjával illettek a 16. században
  • Pásztor Erzsi színésznő
  • Máthé Erzsi színésznő
  • Gy. Németh Erzsébet politikus
  • Erzsébet királynő
  • Kútvölgyi Katalin színésznő

Te Erzsébet részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Erzsébet egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Szóval megjegyezted mikor lesz Erzsébet névnapja?

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Erzsébet nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Erzsébet névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top