Mikor van Csaba névnap?

Tudod mikor van Csaba névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Csaba névnap dátumai

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a nevenapját!

Csaba névnap dátumai: április 12., július 6., október 6., december 05.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Csaba részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Csaba egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Szóval megjegyezted mikor lesz Csaba névnapja?

Eredete

Régi magyar személynév. Egyes források szerint török eredetű lehet, és a jelentése: pásztor, kóborló, újabban az ajándék jelentése is felmerült.

Becenevek

Csabi, Csabika, Csabus, Csabuci, Csabácska, Csabszi, Csabesz

Hírességek

  • Vastag Csaba – énekes
  • Fenyvesi Csaba – vívó
  • Giczy Csaba – kajakozó
  • Jakab Csaba – színész
  • Böjte Csaba – ferences rendi szerzetes,
  • Jakab Csaba színész,
  • Pindroch Csaba színész,
  • Tihanyi-Tóth Csaba színész

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Csaba nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Csaba névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top