Mikor van Mária névnap?

Tudod mikor van Mária névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Mária névnap dátumai

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a nevenapját!

Mária névnap dátumai: január 23., február 2., február 11., március 25., április 2., április 7., április 26., május 24., május 29., május 31., július 2., július 6., július 16., július 17., július 22., augusztus 2., augusztus 5., augusztus 15., augusztus 22., szeptember 8., szeptember 12., szeptember 15., szeptember 19., szeptember 24., október 3., október 7., október 11., október 22., november 21., december 8., december 15., december 18.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Mária részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Mária egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Mária névnap eredete

A Mária bibliai eredetű női név. Eredeti héber formája Mirjam volt, ez a görög és latin bibliafordításokban módosult.

Híres Máriák – Te hányat ismersz?

  • Mária Magdolna az Újszövetségből (bibliai)
  • Szűz Mária, Jézus anyja
  • Ronyecz Mária színésznő
  • Gór Nagy Mária színésznő, tanoda vezető

Szóval megjegyezted mikor lesz Mária névnapja?

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Mária nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Mária névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top