Gyereknap 2023

Mikor lesz Gyereknap 2023-ban?

Mikor lesz Gyereknap 2023-ban? Gyermeknap időpontja, mikorra esik Gyermeknap 2023-ban. Mivel az Gyermeknap időpontja minden évben változó (mozgó ünnep), ezért joggal merül fel a kérdés: mikor van 2023-ban Gyermeknap?

Mikor van Gyereknap 2023-ban?

Az, hogy egy évben mikor van Gyermeknap, egyszerre változó és állandó. Szinte az egész világon megünneplik a gyermekeket, de hogy mikor, az nem egyforma. Magyarországon minden évben egy bizonyos napon, május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermekeket.

Május utolsó vasárnapja azonban mindig más és más dátumra esik. Ahogy mozog ennek a vasárnapnak a dátuma, úgy változik a Gyermeknap is. Van hogy a hónap utolsó napjára, van hogy május utolsó hetének elejére.

Az viszont biztos, hogy Gyermeknap egyik évben sem lehet előbb mint május 25-e.

2023-ban Gyereknap Magyarországon

2023-ban az Gyermeknap az alábbi napra esik: 2023. május 28-án, vasárnap lesz.

Ajándék gyereknapra

Nehéz dolog megfelelő ajándékot találni gyerenapra. Akár kicsi, akár nagyobb gyermekről van szó. Ha semmilyen ötleted sincs, vagy túl sok tipped van és nem tudsz választani, akkor nézz körül itt: Ajándék gyerekeknek.

Gyermeknap eredete

A gyermekeket először 1920-ban, Törökországban ünnepelték meg, így joggal mondhatjuk törk eredetű ünnepnek.

Az ENSZ 1954-ban tette magáénak a gondolatot, hogy érdemes lenne minden országban megtartani az egyetemes gyereknapot. Hogy mikor legyen gyereknap, azt az országokra bízta. Így aztán januártól decemberig számtalan időpontban tartanak gyermeknapot szerte a világban.

Forrás: wikipedia

Scroll to top