Mikor van Marcell névnap?

Tudod mikor van Marcell névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Marcell névnap dátumai

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a nevenapját!

Marcell névnap dátumai: január 09., január 16., április 26., augusztus 14.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Marcell részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Marcell egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Marcell névnap eredete

A Marcell férfinév latin eredetű. A Marcellus családnévből származik. Női párja: Marcella.

Híres Marcellek – Te hányat ismersz?

  • Jankovics Marcell filmrendező, történész,
  • Benedikty Marcell színész

Szóval megjegyezted mikor lesz Marcell névnapja?

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Marcell nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Marcell névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top