Mikor van Katalin névnap?

Tudod mikor van Katalin névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Katalin névnap dátumai

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a nevenapját!

Katalin névnap dátumai: február 13., március 9., március 22., március 24., április 29., április 30., május 9., szeptember 15., november 25., december 31.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Katalin részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Katalin egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

A novemberi Katalin névnaphoz több bölcsesség is kapcsolódik. Pl:

Mit jelent ez a közmondás? Nézd meg a linkre kattintva!

Katalin névnap eredete

A Katalin görög eredetű női név, a görög Aikateriné név magyar változata. Jelentése: 1. mindig tiszta, 2. biztosan célzó.

Híres Katalinok – Te hányat ismersz?

  • Novák Katalin miniszter, köztársasági elnök
  • Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó
  • Kovács Katalin énekesnő
  • Karády Katalin színésznő
  • Karikó Katalin vegyész, feltaláló
  • Katalin walesi hercegné
  • Mérai Katalin színésznő

Szóval megjegyezted mikor lesz Katalin névnapja?

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Katalin nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Katalin névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top