Mikor van Gergely névnap?

Tudod mikor van Gergely névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Gergely névnap dátumai

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a nevenapját!

Gergely névnap dátumai: január 02., február 13., március 9., március 12., március 21., május 9., május 25., szeptember 3., november 17.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Gergely részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Gergely egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Gergely névnap eredete

A Gergely magyar férfinév, a görög Grégoriosz név latin Gregorius formájának a Gregor rövidüléséből alakult ki.

Híres Gergelyek – Te hányat ismersz?

  • Bárándy Gergely ügyvéd, politikus
  • Csiky Gergely drámaíró
  • Karácsony Gergely politológus, egyetemi oktató, politikus
  • Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó,
  • Koltay Gergely Kossuth-díjas zenész,
  • Litkai Gergely humorista, forgatókönyvíró,
  • Rudolf Gergely válogatott labdarúgó
  • Csiby Gergely színész

Szóval megjegyezted mikor lesz Gergely névnapja?

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Gergely nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Gergely névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top