Mikor van Erna névnap?

Tudod mikor van Erna névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Erna névnap dátumai

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a nevenapját!

Erna névnap dátumai: január 12., május 5., augusztus 29.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Erna részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Erna egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Erna névnap eredete

Az Erna női név, az Erneszta rövidüléséből keletkezett. Az Ernő férfinév női párja.

Szóval megjegyezted mikor lesz Erna névnapja?

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Erna nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Erna névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top