Mikor van Beatrix névnap?

Mikor van Beatrix névnap?
Nézd meg a pontos dátumot!

Tudod mikor van Beatrix névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Beatrix névnap dátuma

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a nevenapját!

Beatrix névnap dátumai: január 18., július 29., augusztus 29., október 14.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Beatrix részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Beatrix egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Beatrix névnap eredete

A Beatrix latin eredetű női név. Jelentése: 1. boldogító, 2. boldogságot hozó.

Híres Beatrixok – Te hányat ismersz?

  • Balogh Beatrix kézilabdázó, Kökény Beatrix kézilabdázó
  • Nagy Beatrix színésznő
  • Trill Beatrix színésznő
  • Zillich Beatrix – Wikipédia

Szóval megjegyezted mikor lesz Beatrix névnapja?

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Beatrix nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Beatrix névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top