A Mikulás rénszarvasai

A Mikulás rénszarvasai
A Mikulás rénszarvasai közül egyedül Rudolf ismerhető fel a képen. Megtalálod melyik az? Az írásom végén megtalálod a helyes választ!

A Mikulás rénszarvasai húzzák azt a szánt, ami telis-tele van ajándékokkal, amit a jó gyerekek kapnak december 6-án. Mivel a Télapóról szóló filmek, mesék nem mindig egyeznek, joggal merül fel a kérdés: hány rénszarvasa van a Mikulásnak és hogy hívják őket?

A fenti képen sincs ott az összes rénszarvas…

Akár hiszed, akár nem, erre nem is olyan egyszerű választ adni az előbb feltett kérdésekre. Sokan abban is kételkednek, hogy mikor jön a Mikulás, így nem csoda, ha a rénszarvasok számában is vannak viták.

A vitákat elsősorban Rudolf, a leghíresebb rénszarvas okozza. Ő csatlakozott utolsónak a Mikulás rénszarvasai közé, így vannak, akik egyszerűen nem számolják bele a csapatba! (Megjegyzem: helytelenül!)

Ők a Mikulás rénszarvasai

Akkor most egyszer és mindenkorra tisztázzuk, hogy hány rénszarvasa van a Mikulásnak és hogy hívják őket! Azután is elárulom, hogy az előbb emlegetett Rudolf miről lett nevezetes.

Hány rénszarvasa van a Mikulásnak?

Természetesen egyértelmű, hogy hány rénszarvasa van a Mikulásnak: összesen kilenc.

És ebbe a kilencbe Rudolf is benne van! Természetes, hogy nem maradhat ki, hiszen jó régóta már ő a rénszarvasok vezetője, a leghíresebb közülük.

Hogy hívják a Mikulás rénszarvasait?

A híres rénszarvasok: Üstökös, Íjas, Csillag, Táncos, Pompás, Villám, Táltos, Ágas, Rudolf, a piros orrú

Rudolf, a piros orrú

A történetet Robert L. May vetette papírra, még 1939-ben.

Hajdanán Üstökös vezette a szánhúzók csapatát, ő volt az első a rénszarvasok között. Ebben az időben Rudolf még kicsi volt, nagyon nehezen illeszkedett be a többi rénszarvas közé. Egyetlen játékba se vették be a fénylő, piros orra miatt.

Ez őt nagyon elszomorította, mindent megpróbált, hogy orra ragyogását megszüntesse, de hiába.

Egyszer aztán Karácsony éjszakáján nagyon meleg lett és sűrű köd ereszkedett az Északi Sarkra. A köd annyira áthatolhatatlan volt, hogy a Mikulás az orra hegyéig sem látott. Már-már azon gondolkodott, hogy törölnie kellene az utazást, amikor támadt egy ötlete. Talán Rudolf orra segíthetne elnavigálni a ködben!

Így történt, hogy Rudolf vezette azon az éjszakán a rénszarvasokat, ahogy azóta is minden évben.

MEGOLDÁS a kép alatt feltett kérdésre: a képen a piros orrú rénszarvas Rudolf.


Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Scroll to top