Kihívás Napja (Challenge Day)

Nézd meg, hogy mikor van a Kihívás Napja (Challenge Day)! Honnan ered ez a nevezetes nap, amikor minden a szabadidősportról szól? Mit tudsz egyáltalán erről a napról? Én összefoglaltam a lényeget.

A Kihívás Napja (Challenge Day) – dátum és tartalom

Kihívás Napja (Challenge Day)

A Kihívás Napja (Challenge Day) minden évben május utolsó szerdáján, 0 órától este 9 óráig van. van. A dátum tehát folyamatosan változik, csak a szerdai nap az állandó.

A nevezetes nap tartalma a sportolás, lényege, hogy egy közösségben minél többen sportoljanak egy bizonyos napon (És ne csak akkor!). Hazánkban a Magyar Szabadidősport Szövetség által megrendezett versenynapon a jelentkezők sportolásra fordított idejét mérik, ami legalább 15 perc kell, hogy legyen.

A szervezők rengeteg sportolási lehetőséget biztosítana a Kihívás Napján a résztvevők számára szerdán éjfél és 21 óra között. Ugyanis hivatalosan este 9-ig tart a versengés.

Kik vehetnek részt a versenyben?

Olyan közösségek, aki fontosnak tartják a rendszeres testmozgást és nem csak beszélnek róla.

Jellemzően

  • Települések, önkormányzatok,
  • Oktatási Intézmények,
  • Tűzoltóságok,
  • Munkahelyi csapatok,
  • Sportszervezetek,
  • Stb.

Mióta tartjuk meg a Kihívás Napját (Challenge Day)?

Kanadában két szomszédos város úgy gondolta, hogy összeméri az erejét: melyik város a sportosabb? Az 1982-ben megrendezett, egész napos sportrendezvénynek híre ment és hamar követőkre lelt szerte a nagyvilágban.

Magyarországon mióta tartjuk?

Magyarországon 1991-ben rendezték meg először a Kihívás napját, azóta minden évben megrendezésre kerül.

Egy rövid összefoglaló a Budapesti rendezvényekről (2019)

A kihívás napja 2020-ban – elmarad!

A Magyar Szabadidősport Szövetség közleménye szerint a Kihívás Napja 2020-ban elmarad. Az alábbiakban szó szerint közreadjuk a közleményt:

A szabadidősport világszervezete (TAFISA) a koronavírus okozta kockázatokra tekintettel nem hirdeti meg a 2020-as World Challenge Day-t, Magyarország Kormánya pedig április 9-én határozatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást az országban.

Ezen körülményeket és az egészségügyi kockázatot felelősen mérlegelve, szövetségünk nem hirdeti meg az idei Kihívás Napját. Az önkormányzati, iskolai, munkahelyi, és egyéb színterek most olyan újfajta kihívásokkal néznek szembe, amelyek nem teszik lehetővé, hogy eseménysorozatunk az elvárásoknak és hagyományoknak megfelelően kerüljön megrendezésre.

A közösségi sportélményekre sajnos még várnunk kell, ugyanakkor bízunk benne, hogy hamarosan ismét találkozhatunk szövetségünk más, a Kihívás Napja szellemiségéhez hasonló programjain.
Addig is, jó egészséget és sok energiát kívánunk minden kedves partnerünknek a napi kihívásokhoz!

Üdvözlettel:
Magyar Szabadidősport Szövetség

Forrás: kihivasnapja.hu

Scroll to top