Gyereknap 2024

Gyereknap 2024

Mikor lesz Gyereknap 2024-ben? Gyermeknap időpontja, mikorra esik Gyermeknap 2024-ben. Mivel az Gyermeknap időpontja minden évben változó (mozgó ünnep), ezért joggal merül fel a kérdés: mikor van 2024-ben Gyermeknap?

Mikor van Gyereknap 2024-ben?

Az, hogy egy évben mikor van Gyermeknap, egyszerre változó és állandó. Szinte az egész világon megünneplik a gyermekeket, de hogy mikor, az nem egyforma. Magyarországon minden évben egy bizonyos napon, május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermekeket.

Május utolsó vasárnapja azonban mindig más és más dátumra esik. Ahogy mozog ennek a vasárnapnak a dátuma, úgy változik a Gyermeknap is. Van hogy a hónap utolsó napjára, van hogy május utolsó hetének elejére.

Az viszont biztos, hogy Gyermeknap egyik évben sem lehet előbb mint május 25-e.

2024-ben Gyereknap Magyarországon

2024-ben az Gyermeknap az alábbi napra esik: 2024. május 26-án, vasárnap lesz.

Gyereknapi ajándékok

Mivel lehet emlékezetessé tenni a gyerekek számára ezt a napot? Természetesen ajándékokkal. Nem kell nagy dolgokra gondolni, ez azért mégsem karácsony, de a gyermeknek örömet okozni a szülőnek is örömet jelent. A legjobb ajándék a gyermeknek a családdal együtt töltött idő. Egyre több a gyermeknapi rendezvény, érdemes ezekre kilátogatni.

Ne feledd: amit gyermeked kicsi korában elmulasztasz, azt később már nem tudod bepótolni.

Gyermeknap eredete

A gyermekeket először 1920-ban, Törökországban ünnepelték meg, így joggal mondhatjuk törk eredetű ünnepnek.

Az ENSZ 1954-ban tette magáénak a gondolatot, hogy érdemes lenne minden országban megtartani az egyetemes gyereknapot. Hogy mikor legyen gyereknap, azt az országokra bízta. Így aztán januártól decemberig számtalan időpontban tartanak gyermeknapot szerte a világban.

Forrás: wikipedia

Scroll to top