Mikor van Viktor névnap?

Tudod mikor van Viktor névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Viktor névnap dátumai

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a nevenapját!

Viktor névnap dátumai: február 26., május 12., július 28., szeptember 5., szeptember 30., november 02.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Viktor részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Viktor egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Viktor névnap eredete

A Viktor férfinév a latin Victor névből származik. Jelentése: 1. győztes, 2. győző. Női párja a Viktória és a Viktorina.

Híres Viktorok – Te hányat ismersz?

  • Bodó Viktor színész,
  • Orbán Viktor miniszterelnök
  • Király Viktor énekes,
  • Nagy Viktor színész,
  • Nagy Viktor vízilabdázó
  • Szupkay Viktor humorista
  • Varga Viktor énekes

Szóval megjegyezted mikor lesz Viktor névnapja?

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Viktor nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Viktor névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top