Mikor van Klára névnap?

Tudod mikor van Klára névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Klára névnap dátumai

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a nevenapját!

Klára névnap dátumai: április 17., augusztus 11., augusztus 12.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Klára részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Klára egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Klára névnap eredete

A Klára női név, a latin clarus melléknév nőnemű alakjából származik. Jelentése: 1. világos, 2. fényes, 3. ragyogó, 4. híres.

Híres Klárák – Te hányat ismersz?

  • Katona Klári énekesnő
  • Balázs Klári énekesnő, Dobrev Klára politikus, Ungár Klára politikus,
  • Fehér Klára magyar írónő
  • Tolnay Klári színésznő
  • Brózik Klára színésznő

Szóval megjegyezted mikor lesz Klára névnapja?

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Klára nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Klára névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top