Mikor van Hannibál névnap?

Tudod mikor van Hannibál névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Hannibál névnap dátuma

Ez a névnap csak egyszer van egy évben, könnyű megjegyezni a dátumot!

Hannibál névnap dátuma: május 16.,

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Hannibál részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Hannibál egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Szóval megjegyezted mikor lesz Hannibál névnapja?

További H betűs férfi nevek

A Hannibál fiú név. Hasonló H betűs férfi nevek között válogathatsz a linkre kattintva.

Híres Hannibálok

Lehet, hogy elsőre neked Hannibal Lecter neve ugrik be, aki Thomas Harris amerikai író egyik kitalált alakja és a róla készült filmek, sorozatok hőse.

Azonban van egy létező, pontosabban egykor létezett Hannibál, aki a pun seregei révén csaknem meghódította a római birodalmat. Róla a Zamai csata írásomban olvashatsz.

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Hannibál nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Hannibál névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top