Mikor van Boglárka névnap?

Tudod mikor van Boglárka névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Boglárka névnap dátuma

Ez a névnap csak egyszer van egy évben, könnyű megjegyezni a dátumot!

Boglárka névnap dátuma: augusztus 1.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Te Boglárka részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Boglárka egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Boglárka névnap eredete

Az Boglárka női név, amely magyar eredetű. Jelentése: 1. Isten az én esküm, 2. Isten megesküdött, 3. Isten a teljesség 4. Isten a tökéletesség .

Híres Boglárkák – Te hányat ismersz?

  • Kapás Boglárka úszó
  • Csősz Boglárka színésznő
  • Simon Boglárka színésznő
  • Csemer Boglárka énekesnő
  • Puskás-Dallos Bogi énekesnő, műsorvezető, mentor

Szóval megjegyezted mikor lesz Boglárka névnapja?

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Boglárka nevenapját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Boglárka névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top