Mikor van Anna névnap?

Névnapi köszöntő: Anna
Tudod mikor van Anna nevenapja? Ha elfelejtetted, nézd meg itt! Akár többször is lehet egy éven belül.

Tudod mikor van Anna névnap? Ha van ilyen nevű ismerősöd, érdemes megnézni, mikor tartja a névnapját. Az Ő életében ez egy nevezetes nap, érdemes tehát figyelemmel kísérni a dátumot!

A magyar keresztnevek sajátossága, hogy egy egy névnek akár több neve napja lehet. Ilyenkor az ünnepelt dönti el, hogy a rendelkezésére álló dátumok közül melyik napon tarja meg a neve napját.

Anna névnap dátuma

Ez a névnap többször van egy évben, tudd meg a barátodtól (ismerősödtől) melyik napon tartja pontosan a neve napját!

Anna névnap dátumai: február 19., június 2., június 13., július 1., július 26.

A nevezetes napok között a családok és a barátok körében előkelő helyen szerepel a névnap. Ilyenkor a rokonok, ismerősök felköszöntik egymást és apró ajándékokkal kedveskednek az ünnepeltnek.

Anna névnap eredete

Az Anna közvetlenül a héberből átvett név, héber formája Channá, Hanná. Jelentése: 1. kegyelem, 2. könyörület, 3. báj, 4. kecsesség, 5. kedvesség.

Híres Annák – Te hányat ismersz?

  • Boleyn Anna, VIII. Henrik angol király felesége
  • Pásztor Anna énekesnő
  • Kelemen Anna modell
  • Györgyi Anna színésznő
  • Kubik Anna színésznő
  • Fehér Anna színésznő
  • Peller Anna színésznő
  • Jókai Anna írónő

Te Anna részére milyen ajándékkal készülsz?

Természetesen ezen a jeles napon nem az ajándék értéke számít elsősorban, hanem az, hogy nem feledkezel meg Anna egyik legfontosabb ünnepéről az évben. Jó, jó, tudom hogy a szülinap legalább ennyire fontos, a névnapjáról akkor sem szabad megfeledkezni!

Remélem tudtam segíteni ezzel a rövid emlékeztetővel, hogy ne felejtsd el a számodra fontos Anna neve napját. Ha további nevekre is kíváncsi vagy, keress rá a menüben található kis nagyítóra kattintva!

Ha a többi barátodat is figyelmeztetnéd arra, hogy közeledik Anna névnapja, akkor oszd meg velük ezt az emlékeztetőt a közösségi oldaladon!

Forrás: wikipedia – Névnapok

Scroll to top