Húsvét németül

Hogy van a húsvét németül? És hogy kívánsz boldog húsvétot németül? Nézzünk most meg néhány, húsvéti ünnephez kapcsolódó szót és kifejezést németül.

Húsvét, Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Köszöntsd német nyelvű ismerőseidet húsvétkor németül!

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a német nyelvterületen élők is nagy számban ünneplik szerte Európában. De hogy van a húsvét németül? És hogy kívánsz boldog húsvétot németül? Nézzünk most meg néhány, húsvéti ünnephez kapcsolódó szót és kifejezést németül.

Hogy mondják németül a húsvéti ünnepeket, hogy van németül a húsvéti jókívánság?

A húsvét németül das Ostern (hasonló hangzású, mint a húsvét angolul), húsvét vasárnap ennek megfelelően der Ostersonntag, húsvét hétfő pedig der Ostermontag.

Nevezetes napok a húsvéti ünnepek alatt németül

A húsvéti ünnepkör nevezetes napjai, melyeket érdemes németül is tudni:

  • Nagypéntek németül: der Karfreitag
  • Húsvét vasárnap németül: der Ostersonntag
  • Húsvét hétfő németül: der Ostermontag

A magyar és a német húsvéti szokások nagyban megegyeznek. A németek is betartják a szigorú böjtöt Nagypénteken, illetve létezik náluk is a hímes tojás hagyománya (Hímes tojás németül: das Osterei -er).

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Frohe Ostern!

Boldog húsvétot németül és kellemes húsvéti ünnepeket németül is ugyanúgy mondjuk: Frohe Ostern! Ha tehát valakit húsvét ünnepén köszönteni szeretnénk német nyelven, ez a húsvéti üdvözlet németül megfelelő lesz erre az alkalomra.

Fotó forrása: pixabay.com

Scroll to top