Farsang 2021

Mikor van a farsangi időszak 2021-ben? A farsang hossza változó, ám a kezdete mindig vízkeresztre esik. Arra a napra, amikor leszedjük a karácsonyfát. Nézd meg hogyan számoljuk ki a farsang időszakát! De ha nem akarsz számolgatni, itt megnézheted a pontos dátumot is!

Karácsonyi ajándék ötletek szülőknek

A farsangi időszak 2021-ben, pontos időpontok

Mikor van farsang 2021-ben? A farsangi időszak.

Hogy is van ez? Minden évben ugyan akkor kezdődik a farsangi időszak de mindig máskor van vége? Pontosan így van! Mert a farsang utolsó dátuma egy mozgó (vándorló) egyházi ünnep, a hamvazószerda.

Hamvazószerda minden évben más napra esik, mivel az időpontja attól függ, mikor van húsvétvasárnap. Hamvazó szerda napja tehát mozgó ünnep!

A farsangi időszak kezdő dátuma állandó, nem változik, minden évben január 6-án Vízkereszt napján van. A hagyományok szerint ekkor szedjük le a karácsonyfát és ettől a naptól számoljuk farsang időszakát és a hamvazószerdával zárjuk.

Farsang dátumai

2021-ben a farsangi időszak január 6-tól 2021. február 17-ig tart. 2022-ben Farsang időszaka a linkre kattintva nézhető meg.

Ha figyelmesen elolvastad az eddigieket, akkor azt is tudod, hogy mikor van Hamvazószerda 2021-ben.

Most már tudod, mikor van 2021-ben farsang. Azt vajon eldöntötted már, hogy ebben az időszakban mi kerüljön az asztalra? Az általam ajánlott farsangi receptek között neked is tartogatok kedvedre valót. Nézd csak meg!

Scroll to top