Szenteste 2020

Mikor van szenteste 2020-ban?

Mikor van szenteste 2020-ban? Ezt mindenki tudja, hiszen szenteste minden évben ugyan arra a napra esik. A dátum ugyan az, de minden évben más-más napra esik szenteste. Nézd meg a pontos napokat és azt, hogy miért fontos ez!

Mikor van szenteste 2020-ban?

Mikor lesz szenteste 2020-ban? A szenteste egyházi ünnep, ami minden évben más napra esik. Nem mozgó ünnep, mint a húsvét, vagy a pünkösd, de szenteste napja folyamatosan változik.

Vigyázz, december 24-e Szenteste napja még nem karácsony! Még ha sokan azt is hiszik. Ez a nap Ádám és Éva napja, karácsony előestéje.

2020-ban szenteste napja pontosan

Szenteste napja, 2020. december 24-e egy csütörtöki nap.

Milyen napra esik szenteste 2021-ben? A linkre kattintva megtudhatod!

Szenteste munkaszüneti nap

Hogy a szenteste 2020-ban is munkaszüneti nap-e? Alap esetben nem. Viszont a jogszabályban dönthetnek úgy, hogy munkanap áthelyezéssel előre bedolgozzuk be ezt a napot. Ha igen, akkor legalább három napon keresztül pihenhetünk!

Ebben az évben azonban ez a nap nem három, hanem négy! Ugyanis a december 24-e, csütörtök pihenőnap, helyette 12-én szombaton kell dolgozni. Így Szentestétől december 27-e, vasárnapig négy nap munkaszünet lesz.

Szorosan a szentestei ünnepekhez kapcsolódik az adventi időszak. Nézd meg, mikor vannak az adventi vasárnapok ebben az évben: Advent 2020

Scroll to top