Karácsony 2021

Mikor van karácsony 2021-ben? Ez egyáltalán nem nehéz kérdés, hiszen karácsony minden évben ugyan arra a napra esik. A dátum ugyan az, de minden évben más-más napra esik karácsony. Nézd meg a pontos napokat és azt, hogy miért fontos ez!

Mikor van karácsony 2021-ben?

Mikor van karácsony 2021-ben? - Karácsony napja

Mikor lesz karácsony 2021-ben? A Karácsony egyházi ünnep, ami minden évben más napra esik. Nem mozgó ünnep, mint a húsvét, vagy a pünkösd, de karácsony napja folyamatosan változik.

Vigyázz, december 24-e Szenteste napja nem karácsony! Még ha sokan azt is hiszik. Ez a nap Ádám és Éva napja, karácsony előestéje. 2021-ben ez egy pénteki nap. Innen már a többi ünnepnapot is könnyedén kiszámíthatod, de azért elmondom:

2021-ben karácsony napja pontosan

Karácsony napja, 2020. december 25-e egy szombati nap.
Karácsony másnapja, azaz 2020. december 26-a pedig vasárnap.

Karácsony ünnepnap, munkaszüneti nap

Hogy a karácsony 2021-ben is munkaszüneti nap, az tiszta sor. A kérdés inkább az, hogy kell-e dolgozni Szenteste napján? Ez attól függ, hogy munkanap áthelyezéssel nem dolgozzuk-e be előre ezt a napot. Ha igen, akkor legalább három napon keresztül pihenhetünk!

Hogy alakul ez jövőre? Nézd meg itt: Karácsony 2022

Karácsonyi várakozáshoz

A karácsony eljöttét mindenki nagyon várja. Az ünnepek előtti készülődés már önmagában egy fura, elmondhatatlan hangulat, ami valamennyiünket jó érzéssel tölt el.

A várakozáshoz az alábbi ünnepi írásainkat ajánlom figyelmedbe:

Mikor van Advent, mikor kezdődik a várakozás?

Szorosan a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódik az adventi időszak. Nézd meg, mikor vannak az adventi vasárnapok ebben az évben: Advent 2021

Scroll to top