Karácsony 2020

Mikor van karácsony 2020-ban? Ez egyáltalán nem nehéz kérdés, hiszen karácsony minden évben ugyan arra a napra esik. A dátum ugyan az, de minden évben más-más napra esik karácsony. Nézd meg a pontos napokat és azt, hogy miért fontos ez!

Mikor van karácsony 2020-ban?

Kép alt: Mikor van karácsony 2020-ban? - Karácsony napja

Mikor lesz karácsony 2020-ban? A Karácsony az az egyházi ünnep, ami minden évben más napra esik. Nem mozgó ünnep, mint a húsvét, vagy a pünkösd, de karácsony napja mégis folyamatosan változik.

Vigyázz, december 24-e Szenteste napja nem karácsony! Még ha sokan azt is hiszik. Ez a nap Ádám és Éva napja, karácsony előestéje. 2020-ban ez egy csütörtöki nap. Innen már a többi ünnepnapot is könnyedén kiszámíthatod, de azért elmondom:

2020-ban karácsony napja pontosan

Karácsony napja, 2020. december 25-e egy pénteki nap.
Karácsony másnapja, azaz 2020. december 26-a egy szombati nap.

Ha arra vagy kíváncsi, milyen napra esik karácsony 2021-ben, azt a linkre kattintva tudod megnézni.

Karácsony ünnepnap, munkaszüneti nap

Hogy a karácsony 2020-ban is munkaszüneti nap, az tiszta sor. A kérdés inkább az, hogy kell-e dolgozni Szenteste napján? Ez attól függ, hogy munkanap áthelyezéssel nem dolgozzuk-e be előre ezt a napot. Ha igen, akkor csütörtöktől vasárnapig pihenhetünk!

A jó hír az, hogy a jogszabály szerint 2020-ban a Szenteste pihenőnap lesz, a rossz hír pedig az, hogy egy szombati napon, december 12-én kell bedolgozni.

Szorosan a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódik az adventi időszak. Nézd meg, mikor vannak az adventi vasárnapok ebben az évben: Advent 2020

Scroll to top