Úrnapja 2021

Mikor lesz Úrnapja 2021-ben? Úrnapja időpontja, mikorra esik úrnapja 2021-ben. Mivel az úrnapja időpontja minden évben változó, ezért joggal merül fel a kérdés: mikor lesz 2021-ben Úrnapja ünnepe?

Mikor van Úrnapja 2021-ben?

Úrnapja 2021 - Körmenet

Az, hogy egy évben mikor van Úrnapja, mindig változó. Minden évben Pünkösdtől számítjuk az időpontját. Magyarországon és több más katolikus országban a húsvéti időt lezáró pünkösd vasárnap után két héttel tartják. Jellemzően körmenet kapcsolódik hozzá.

Az egyházi ünnep egyik érdekessége, hogy más országokban egy másik napon, a húsvét utáni 60. napon van úrnapja. A másik, hogy vándorló (mozgó) ünnep, azaz mindig más napokon van.

Az viszont biztos, hogy úrnapja egyik évben sem lehet korábban mint május 21. és nem lehet később, mint június 24.

2021-ben Úrnapja napja pontosan

Úrnapja ebben az évben 2021. június 3-án lesz.

Hogy alakul ez az ünnep jövőre? Nézd meg itt: Úrnapja 2022

Úrnapja ünnepnap, de munkaszüneti nap is?

Magyarországon Úrnapja nem munkaszüneti nap, azonban nem mindenhol van ez így. Ezekben az országokban munkaszüneti nap Úrnapja: Ausztriában, Németország és Svájc bizonyos részeiben, Brazíliában, Dominikában, Horvátországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Trinidad és Tobagóban és Portugáliában munkaszüneti nap.

Úrnapja tehát szorosan kapcsolódik egy másik egyházi ünnephez, mivel pünkösdvasárnaphoz képest két hétre rá ünnepeljük. Nézd meg mikor van ebben az évben Pünkösd ünnepe: Pünkösd 2021

Forrás: wikipedia

Scroll to top