Gyereknap 2020

Mikor lesz Gyereknap 2020-ban?

Hirdetés

Mikor lesz Gyereknap 2020-ban? Gyermeknap időpontja, mikorra esik Gyermeknap 2020-ban. Mivel az Gyermeknap időpontja minden évben változó (mozgó ünnep), ezért joggal merül fel a kérdés: mikor van 2020-ban Gyermeknap?

Mikor van Gyereknap 2020-ban?

Az, hogy egy évben mikor van Gyermeknap, egyszerre változó és állandó. Szinte az egész világon megünneplik a gyermekeket, de hogy mikor, az nem egyforma. Magyarországon minden évben egy bizonyos napon, május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermekeket.

Május utolsó vasárnapja azonban mindig más és más dátumra esik. Ahogy mozog ennek a vasárnapnak a dátuma, úgy változik a Gyermeknap is. Van hogy a hónap utolsó napjára, van hogy május utolsó hetének elejére.

Az viszont biztos, hogy Gyermeknap egyik évben sem lehet előbb mint május 25-e.

2020-ban Gyereknap Magyarországon

2020-ban az Gyermeknap az alábbi napra esik: 2020. május 31-én, vasárnap lesz.

Mi lesz még ezen a napon? Ekkor van 2020-ban Pünkösd, pontosabban Pünkösd vasárnap.

Ha a Világnapok listájában kikeresed május 31-et, akkor ott találod, hogy ez a Dohányzás mentes világnap is! De térjünk vissza a gyerekekhez!

Gyermeknap eredete

A gyermekeket először 1920-ban, Törökországban ünnepelték meg, így joggal mondhatjuk törk eredetű ünnepnek.

Az ENSZ 1954-ban tette magáénak a gondolatot, hogy érdemes lenne minden országban megtartani az egyetemes gyereknapot. Hogy mikor legyen gyereknap, azt az országokra bízta. Így aztán januártól decemberig számtalan időpontban tartanak gyermeknapot szerte a világban.

Mikor van Gyereknap 2021-ben? Nézd meg a linkre kattintva!

Forrás: wikipedia

Ez teszik, ezt megosztom...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Scroll to top